Dank u wel!

9 december 2020

Het is tijd voor een woord van dank. Twee weken geleden ging de groepsblog voor archeologen, classici, oudhistorici en andere oudheidkundigen van start: #GrondslagenNet. We zitten, zoals gepland, in een fase waarin we vooral proberen te kijken of het project technisch haalbaar is, of er voldoende mensen aan willen meewerken en of er eigenlijk wel voldoende vraag naar één oudheidkundig platform is. We hebben tot nu toe weinig reden om te klagen.

Wat betreft de techniek: het gaat allemaal alleszins redelijk. Er zijn wat kleine moeilijkheidjes, maar omdat die handmatig zijn te verhelpen, laten we die voorlopig wat ze zijn. Tot de evaluatie eind januari is dat best vol te houden. Als we in het voorjaar besluiten verder te gaan, zullen we er eens echt naar kijken.

Wat betreft de deelnemers: tweeëntwintig mensen hebben al eens iets geschreven en er zullen de komende dagen nog nieuwe mensen bij komen. Ik zoek nog wel naar bepaalde vormen van kopij (dat is niet veranderd sinds we begonnen), maar het gestaag groeiende team ziet er mooi uit. Het bestaat uit Nederlanders en Belgen, uit mannen en vrouwen en uit alle oudheidkundige bloedgroepen.

De derde vraag is of er genoeg bezoekers zijn. Ik heb als criterium gesteld dat ik eind januari meer dan duizend abonnees wilde hebben. Inmiddels zijn we de 700 gepasseerd. (Ter vergelijking: de Mainzer Beobachter heeft er ongeveer 1300.) Er lijkt dus enige reden voor optimisme. Die beginfase, die zal GrondslagenNet zeker tot een goed einde brengen en in mijn planning kijk ik inmiddels tot medio 2021.

Kortom, ik ben dankbaar voor de afgelopen twee weken – ook omdat de oproep om wat geld te doneren aan de Stichting Wetenschapsvoorlichting Oudheidkunde enkele mooie donaties heeft opgeleverd. De penningmeester vertelde me dat er een schenking van €250 bij zat, en vraagt me om deze blog te gebruiken om een bedankje uit te spreken. Bij dezen!

Mocht u nog willen doneren – kijk dan even op deze pagina. Het geld wordt goed besteed. Dank u wel.

Deel dit blog:
Redactioneel

Misschien is het u opgevallen. Vandaag een berichtje “foto van de dag”, aanvankelijk zonder foto, later gelukkig met. En er Read more

GrondslagenNet (2)

In oktober legde ik op deze plaats uit dat ik langzaam – en eerlijk gezegd: te laat – tot het Read more

Wie helpt mee?

We zijn nu een kleine vier weken onderweg met deze groepsblog. Sommige dingen gaan goed – het aantal abonnees groeit Read more

GrondslagenNet begint!

De wereld van de Romeinen, Grieken, Joden, Babyloniërs en Egyptenaren. De Oudheid. De tijd waarin de mensheid allerlei belangrijke zaken Read more